torstai 15. marraskuuta 2007

To 15. 11. Ruuaksi mössöä

Tänään valmistin hyvää mössöä, jossa oli vihreää paprikaa, sipulia, kidenypapuja, soijarouhetta, hernemaissipaprikaa ja tomaattimurskaa. Mausteena tacomaustetta ja valkosipulia. Mössö tarjoiltiin basmatiriisin kera. Nyt maha pömpöttää.Ps. Tänään löysin reppuni pikkutaskusta mp3-soittimen, johon oli kiinnitetty pieni lappua, jossa luki "Paa luurit päähän ja paina tosta". Poikaystäväni oli ostanut minulle mp3-soittimen, ladannut siihen musiikkia ja piilottanut sen reppuun. Oli kyllä hilpeä olo koko päivän. Aika söpöö-

2 kommenttia:

ill. kirjoitti...

tämä kuulostaa herkulliselta :) varsinkin kun soijarouhetta on vielä valtava määrä enkä oikein ole keksinyt mitä tehdä sille. viimeksi yritin sitä kaalilaatikkoon ja tulos oli kammottava..

Cocci kolmel seel kirjoitti...

Tummoisissa laatikkoruuissa - en ole kyllä kokeillurt kaalilaatikkoa - teen yleensä sillä tavalla, että valmistan soijarouheen pannulla ennen laatikkoon laittamista. Se käy esim. siten, että paistaa (varovasti) pannulla soijarouhetta ja sipulia. Sitten lisää jnkn verran nestettä, vaikkapa kasvislientä ja tomaattipyrettä tai pieneksi hakattua tomaattia, ja mausteet. Näin soijarouhe ei jää mauttomaksi tai häiritsevästi soijan makuiseksi.

Nuo kuivat soijatuotteet on kyllä sellaisia, että niiden käyttöä pitää vähän harjoitella. Itse en tiennyt aluksi ollenkaan, mitä niille pitäisi tehdä!