tiistai 20. marraskuuta 2007

Su 18.11. Muusia ja muuta

Sunnuntaina yritin tehdä ruokaa ja katsoa samalla telkkaria, mikä oli aika haastavaa, sillä telkkari ja hella sijaitsevat eri huoneessa. No, ei voinut mitään, töllöstä tuli Saatana saapuu Moskovaan, mutta toisaalta oli nälkä.

Ruokana oli muussia, tomaattisipulisalaattia ja soijaburgereita. Muussi oli pahaa kiitos pahojen Eldorado-perunoiden. (Tai toivottasti siksi, toinen vaihtoehto on se, että mun muussintekotaito on kadonnut.)Koska itse ruuassa ei ole mitään jännää, voin paljastaa salaisen glögireseptini, jonka olen kehittänyt tänä syksynä. Siihen tulee
- omenamehua
- siideriä
- tuoretta inkivääriä
- pari kanelitankoa
- kokonaisia neilikoita
- kardemummaa
+ lisäksi sokeria ja/tai hunajaa maun mukaan, mikäli siideri on kuivaa.

Glögiä kannattaa keittää vain niin paljon, että neste kiehahtaa, mutta ei ehdi kiehua, muuten viina karkaa. Sitten se kannattaa jättää hautumaan n. 30 minuutiksi ja lämmittää uudelleen. Ihan v****n hyvää. Olen saanut kehuja. (Sori a) alatyyli b) kuvan puute.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tuli inpsiraatio! Perunauusi on kyllä parhaita asioita maailmassa(jopa pussimuusi). Marguerite Duras pärähti ulos psykoosista perunamuusin avulla. Tai siis kaveri laittoi siihen witusti muskottipähkinää..mutta toimii aina.
-minh-

Cocci kolmel seel kirjoitti...

Perunamuusi_on_hyvää. Ja aika ylenkatsottua ruokaa. Mun mielestä paras muusi on suolaista, rasvaista, kuohkeaa ja tarjoillaan puolukkahillon kanssa. Enkä oo koskaan vierastanut pussimuusiakaan. Siinä on sellainen oma jännä, vienosti teollinen makunsa. Ihmiset, tehkää enemmän muusia. Se on halpaa ja hyvää.