tiistai 16. syyskuuta 2008

16.9. PerunasalaattiaTänään sain aikaiseksi perunasalaatin, jota olen himoinnut kauan, mutta todenteolla majoneesipurkin ostamisen jälkeen. Tein sen kauheassa kiireessä ennen luennolle menoa. Tätä kirjoittaessani se on muisto vainPerunasalaattiin tulee:
- keitettyjä perunoita
- suolakurkkua
- tuoretta kurkkua
- porkkanaa raastettuna (sellaista isompaa raastetta)
- punasipulia
- majoneesia (itse käytin vegaanista valkosipulimaustettua)
- kaurakermaa (jos haluaa maitotuotteilla lotrata, niin maustamaton jukurtti on majoneesin kanssa passeli)
- mausteina tilliä (pakkasesta), mustapippuria, suolaa ja herbamarea (myös valkopippuri sopii tähän)

Tämä on musta paras perunasalaattiresepti vaikka itte sanonkin. Ja mun oma.

Viikonloppuna en laittanut ruokaa, koska olimme Pohjanmaalla talohommissa. Sain nauttia huonepalvelusta eli äidin tuotoksista. Äiti ja isä (samoin kuin isoveljeni vaimoineen) ovat kiinnostuneet kasvissyönnistä. Äitiltä alkavat sujua monenmoiset kasvispöperöt. Perjantaina sain riisistä, soijarouheesta, ja kasviksista tehtyä pöperöä, lauantaina linssi-porkkanakastiketta ja sunnuntaina itsetehtyjä soijapihvejä. Ei valittamista! Se on mukavaa kun ruoka tulee joskus mitään tekemättä eteen.

Tänään puuhailimme poikaystäväni kanssa blogini uuden ulkoasuni kimpussa. Joten uutta tulossa, en vaan tiedä vielä milloin. Eipä asialla ole kiirettäkään. Huomaatte sitten, kun alkaa näyttää toiselta!

Sitten päivän OT: Lähtiessäni luennolle todistin jännää ilmiötä: Puotilan metroaseman portaat olivat pois käytöstä. Ja en tarkoita nyt liukuportaita. Voivatko normi- eli tavan portaat olla epäkunnossa? Mitään sottaakaan en niillä nähnyt. Mysteerien mysteeri.

Ps. Tässä taas huomaa, miten tällaisella hiilihydraattipitoisella ruualla ei pitkälle pötki. Aion nimittäin mennä ottamaan jotain pientä kaapista, kun olen saanut tämän tiedotteen bittiavaruuteen.

Ei kommentteja: