keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Juttua ravintoloista


Kävin tuossa Itäkeskuksen Hansasillan kinkissä toteamassa, ettei tarvitse mennä sinne toista kertaa. Tai no, ehkä tuo oli nyt vähän vahvasti sanottu: varmaan listalta löytyy hyviäkin kasvisruokia, niitä vain ei ollut kovin montaa.

Itse söin paistettua riisiä ja friteerattua tofua, mikä oli virhe: paistetussa riisissä on tietenkin kananmunaa, jota en normaalisti juurikaan syö. Koko annos oli muutenkin laimea, tofukikkareet olivat aivan mauttomia, maistuivat ainoastaan friteeratulta. Poikaystäväni oli enimmäkseen tyytyväinen annokseensa, se taisi olla tofua chilikastikkeessa. Molemmat annokset maksoivat jotakuinkin 7,50.

Minulla on kaksi ehdotonta kinkkisuosikkia: Bamboo center, jossa syön AINA friteerattua tofua hapanimeläkastikkeessa, sekä Siilitien kiinalainen (jonka nimeä en muista, mutta joka on varmasti Siilitien ainua), jossa syön myös AINA tofua mustapapukastikkeessa. Ja kuulkaa tytöt ja pojat: se on paras kiinalainen, jossa olen koskaan syönyt (tai teknisesti ottaen en ole kyllä syönyt siellä, ainoastaan hakenut mukaan). Tämä on yksi niitä asioita, joita tulen ikävöimään, kun muutan pois Helsingistä. Siilitien kinkin ruoka on aivan erilaista kuin muissa kiinalaisissa. Se on jollain tavoin enemmän kotiruuan oloista, vaikka en tietenkään osaa sanoa, millaista kiinalainen kotiruoka mahtaa olla. Suosittelen tätä paikkaa kaikille, ja eritoten mainitsemaani annosta. Eikä muuten todellakaan ole kallista lystiä. Ravintola on melkein metroaseman vieressä, joten sinne kulkeminen on ainakin helppoa.

Ei kommentteja: