sunnuntai 25. marraskuuta 2007

La 24.11. Ei vokkia!

Lauantaina tein ruuaksi tuorepastaa tomaattikastikkeella. Pasta oli Pirkan luomupinaattiraviolia (no nyt en oo kyllä ihan varma oliko se sittenkin tortellini, enkä viitti mennä roskista kaivelemaan) ja aivan törkeen hintavaa. Mutta se oli sillä hetkellä ainoa saatavilla olva täytety pasta, jossa on tomaattia, joten otin sen. Tosi hyvää, nam nam. Tosin kananmuna maistuu läpi kun sitä ei ole pitkään aikaan syönyt.

Tomaattikastike oli kotitekoista, musta useimmat kaupan valmiit tomaattikastikkeet maistuu aivan vehkeelle. Muistan kun ensimmäisen kerran ostin semmoista, meinas jäädä syömättä kun olin tottunu omaan laatuuni. Ei vaan, kyllä ne jotkut on ihan hyviä.

Annan nyt kerrankin tarkan reseptin, koska oon huomannut, että moni ei oikeasti osaa tehdä itse tomaattikastiketta. Tai ei ole koskaan tullut ajatelleeksi, että sitä voisi tehdä itse ja se lisäksi maistuisi paremmalta. Joten:

Pilko valkosipuli pieneksi ja kuullota sitä hetki pannulla kuivatun basilikan (n. 1 1/2 tl) ja oreganon (n. 1/2 - 1 tl) kanssa. Basilikaa aina enemmän kuin oreganoa, sillä oregano voi kitkeröittää. Kaada kattilaan tomaattimurska. Lisää valko- tai mustapippuria, 1/2 - 1 kasvisliemikuutiota tai suolaa. Anna kiehua jonkin aikaa ja tarkista suola. Jos maku on liian kitkerä, kastikkeeseen voi lisätä hieman sokeria. Aloita lisäämällä noin teelusikallinen. Anna hautua ja tarkasta maku. Jos haluat tasaista kastiketta, käytä sauvasekoitinta. (Maustemäärät ovat sopivia isommalle 500 g:n tomaattimurskapurkille.)

Samanlaisen kastikkeen teen myös pizzan päälle ja soijabolognesen pohjaksi.


1 kommentti:

Cocci kolmel seel kirjoitti...

"jossa on tomaattia"? vai olisko sittenkin ihan tota pinaattia. aina ei voi osata.